werken bij

Medewerkers vertellen waarom ze bij PCPO Krimpenerwaard verder komen.

 

“Veel keus in opleidingen en trainingen bij PCPO”

“Ik vind het heel belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Aan mogelijkheden is er geen gebrek bij PCPO Krimpenerwaard, de overkoepelende organisatie waar ik in dienst ben. Er is veel keus, ik ben zelf aan de slag gegaan met de Kanjertraining. Als leerkracht word je geschoold hoe je de klas beter kunt leren kennen en hoe je bijvoorbeeld omgaat met conflicten. Ik kan dit meteen toepassen in de klas. Door middel van spellen leren we elkaar kennen en mag iedereen vertellen wat hij of zij vindt. Ik ben er heel enthousiast over. Kinderen helpen in de ontwikkeling en zelf ook verder komen. Wie wil dat niet?”

Pieter Meijer (29), leerkracht groep 7 Ichthusschool in Schoonhoven

 

“We werken hard en lachen veel”

“Na jaren als leerkacht bij De Ark te hebben gewerkt, ben ik nu twee jaar leerkrachtondersteuner in de bovenbouw. Ik ben er een tijd tussenuit geweest maar weer teruggekomen omdat ik de sfeer zo goed vind. We werken hard, lachen veel en delen elkaars wel en wee. PCPO Krimpenerwaard is een fijne werkgever die oog heeft voor iedereen. PCPO biedt leuke en leerzame cursussen met goede cursusleiders. Zo heb ik een cursus ‘Inclusief onderwijs’ gevolgd over passend onderwijs voor elk kind. En verder wil ik de rekencursus ‘Met sprongen vooruit’ nog volgen waar ik goede verhalen over heb gehoord. Kortom er zijn veel mogelijkheden om verder te komen!”

Anja Blaauwendraat (56), leerkrachtondersteuner De Ark in Bergambacht

 

“Alle ruimte om je te ontwikkelen, dat geeft werkplezier en motivatie”

“Sinds vier jaar ben ik directeur bij basisschool De Ark. Daarvoor heb ik les gegeven en tijdens die jaren heb ik via PCPO Krimpenerwaard, waar De Ark onderdeel van is, twee opleidingen gevolgd (Basisvaardigheden Onderwijs Management en Directeur Primair Onderwijs). Ook nu kan ik me blijven ontwikkelen en dat zorgt voor werkplezier en motivatie. Jaarlijks wordt er geïnventariseerd waar de wensen liggen qua scholing. Er is een ruim aanbod aan trainingen binnen de Knikkeracademie of het e-learningplatform van PCPO. Naast goede inhoudelijke cursussen, levert dat ook een stukje ontmoeting op tussen collega’s van andere scholen om zo kennis en ervaring uit te wisselen. De collegialiteit en het werken in de professionele cultuur, geeft erg veel energie. Samen bouwen aan goed christelijk onderwijs voor alle leerlingen binnen een organisatie waar je alle ruimte krijgt je te ontwikkelen, is prachtig.”

Vincent Geense (36), directeur De Ark in Bergambacht

“Als startende leerkracht word je goed begeleid”

“Als leerkracht kan je veel betekenen voor de ontwikkeling van een kind. Dat vind ik mooi! En je kan zelf ook ontwikkelen. De PCPO Krimpenerwaard biedt veel mogelijkheden aan stagiaires en startende leerkrachten. Zo ben ik zelf sinds twee jaar leerkracht. Daarvoor heb ik mijn LIO-stage gelopen bij De Wegwijzer, een van de andere PCPO-scholen. Als startende leerkracht word je goed begeleid door een coach en dus niet gelijk in het diepe gegooid. Doordat er acht scholen zijn aangesloten bij de PCPO is het gemakkelijk om tussen scholen te switchen. Als er bijvoorbeeld geen plek meer is in de formatie op een school, kan je altijd op een andere school terecht. Ook is er ruimte om extra uren te werken of juist minder te gaan werken.”

Naomi Koning (25) leerkracht De Rank in Schoonhoven

 

ook werken bij PCPo Krimpenerwaard?

Bel of mail ons gerust! Dat kan via info@pcpokrimpenerwaard.nl of via 0182-350870.

Of bekijk de vacatures.

 

Fotografie: Willem Jan de Bruin fotografie