Nieuws

Veiligheidslabel voor Ichthusschool

Donderdag 23 februari ontving PCB Ichthus in Schoonhoven het Veiligheidslabel ‘School op Seef’, als eerste school in de Krimpenerwaard.

Directeur Eunice Hage vertelt: “Al jaren wordt er goed theoretisch verkeersonderwijs gegeven op onze school maar van het toepassen van de theorie in de praktijk kwam het niet. En met name dit deel van verkeerseducatie vinden wij erg belangrijk. Steeds meer worden kinderen met de auto naar school gebracht en steeds meer doen kinderen op latere leeftijd ervaring op in het fietsen in het verkeer. Met deelname aan het project “School op Seef” is hier verandering in gekomen.

De kinderen krijgen inmiddels al een aantal jaren fietsvaardigheidslessen en oversteeklessen, zowel op het schoolplein als in de wijk. Ouders worden daarbij actief betrokken en er is veel aandacht voor het verkeer in de schoolomgeving. Deze activiteiten zijn geen kerndoelen binnen ons vak verkeer, maar komen de verkeersveiligheid van kinderen direct of indirect zeker ten goede. We zijn erg blij én trots op het veiligheidslabel! Ook op deze manier dragen wij bij aan veiligheid van onze kinderen.”