Nieuws

Tweedaagse directeuren

Op 12 en 13 mei organiseerden wij een tweedaagse voor de directeuren. Het thema luidde ‘Ondernemend Leiderschap’. Al langere tijd leefde de wens om eens een kijkje te nemen in een andere sector. En daarvan te leren voor onze eigen onderwijsomgeving. Dat inkijkje kregen wij in Vakantiepark Molenwaard.

Ondernemer Michael van Hoorne bouwt sinds 2003 in de Alblasserwaard aan zijn bedrijf ‘Van Hoorne Entertainment’. Het is inmiddels een bedrijf dat in vele landen van Europa actief is. Het is bekend van de avonturenboerderij en het vakantiepark rond de karakters Fien en Teun. Daarnaast staat het garant voor voor vele succesvolle theaterproducties en musicals waar jaarlijks duizenden gezinnen op af komen.

Wij startten de tweedaagse met een inspirerende presentatie door Michael van Hoorne. Daarna was er alle ruimte om door te praten en vragen te stellen: Waar liep hij tegenaan in het proces om zijn bedrijf te realiseren? Welke kansen zag hij? Welke tegenslagen moest hij overwinnen? En nu het er staat – hoe bewaakt hij de kwaliteit? Hoe blijft het aantrekkelijk? Hoe motiveert hij zijn personeel? Enz. Natuurlijk was er ook even tijd ingeruimd voor een rondleiding over het vakantiepark en een ontmoeting met Fien en Teun.

Het vervolg van de tweedaagse werd ingevuld door Alex de Bruijn (Both en de Bruijn). Hij zorgde voor een theoretische onderbouwing en legde a.h.v. diverse opdrachten de koppeling tussen de inleiding van Michael van Hoorne en ons thema. Het werden twee boeiende en inspirerende dagen.