Nieuws

Studiedag 2019 PCPO Krimpenerwaard

Op woensdag 20 maart organiseerde PCPO Krimpenerwaard een centrale studiedag voor al haar medewerkers. De PCPO slaagt er iedere keer weer in studiedagen te organiseren die mensen boeien en inspireren. Ook dit jaar was er weer een spreker van naam uitgenodigd: dr. Ben Tiggelaar.

Ben Tiggelaar studeert al 30 jaar op leiderschap, verandering en menselijk gedrag. Hij is onder meer bekend van zijn boeken (Dromen, durven, doen; De Ladder); zijn seminars (MBA in één dag); en zijn columns (elk weekend in NRC). Hij verzorgde een aansprekende lezing en maakte daarbij gebruik van diverse interactieve werkvormen om zijn toehoorders ook heel praktisch in te schakelen. Het thema van de lezing luidde: Waarom veranderen vaak moeilijk is… En wat wél werkt.

Nieuwe uitdagingen, nieuwe technologie, nieuwe methodes… Veranderingen en innovaties houden ons bezig. Dat geldt binnen de school waar we werken en ook in ons privéleven. Maar iedereen met een beetje werk- en levenservaring weet dat veranderen niet vanzelf gaat. Er zit vaak een gat tussen intentie en gedrag. En dat geldt zeker als de werkdruk ook nog eens hoog is. Wat is er nodig om zelf tot verandering te komen en hoe kunnen we andere mensen helpen bij de stappen die zij willen maken?

Het werd een boeiende studiedag waarbij de ruim 130 medewerkers zich lieten prikkelen en uitdagen om zelf een eerste stap naar succesvolle verandering te zetten. Dit aanstekelijke enthousiasme nemen zij direct mee naar hun dagelijks werk in de klas. En dat is nu precies waarvoor deze studiedagen worden georganiseerd, de voortdurende ontwikkeling van deskundige en gemotiveerde medewerkers voor onze leerlingen.