Nieuws

Nieuwe directeur KWS

De Koningin Wilhelminaschool in Ouderkerk aan den IJssel verwelkomde deze maand een nieuwe directeur. Het is dhr. Christiaan de Leeuw. Hij was eerder werkzaam op scholen in Krimpen en Capelle a/d IJssel.

De vacature ontstond per 1 januari jl. en werd tijdelijk ingevuld door interim directeur Gerard Brussaard. Tot aan de zomer trekken beide collega’s nog samen op voor afronding, inwerken en overdracht.

Christiaan is een jonge startende directeur, die enthousiast aan zijn nieuwe taak begon. Hij vertelt: ‘Na mijn opleiding tot startbekwaam directeur, ben ik op zoek gegaan naar een school die bij mij past. Die vond ik in Ouderkerk aan den IJssel. De Koningin Wilhelminaschool is gehuisvest in een mooi nieuw gebouw. Het onderwijs staat er goed voor. Er werkt een enthousiast en betrokken team waarbinnen ik mij snel opgenomen voelde. Deze eerste weken maak ik kennis met diverse mensen in en om de school en natuurlijk met de leerlingen. Verder oriënteer ik mij op de plannen en activiteiten die nu voor de school van belang zijn. Samen met de collega’s wil ik daar graag verder vorm en inhoud aan geven. Ik heb daar enorm veel zin in. Het is een voordeel dat de school onderdeel is van de PCPO Krimpenerwaard. Daar is veel ruimte voor eigen beleid en eigen keuzes, tegelijkertijd is er de zekerheid van een goede back-up en passende begeleiding en ondersteuning. Ik ben blij dat ik deze stap kon maken.’