Nieuws

Nieuw logo voor PCB de Rank

Op vrijdag 30 juni onthulde basisschool de Rank in Schoonhoven het nieuwe logo. Het werd een fris en modern ontwerp dat de school een eigen en onderscheidend gezicht geeft: een druivenblad als duidelijk herkenbaar beeld, geplaatst op een veelkleurige ondergrond bestaande uit meerdere cirkelvormen.

De cirkels staan symbool voor God. Hij is de wijnstok, de ranken zijn met Hem verbonden. Die verbinding komt terug in het hele ontwerp. Een groot aantal kleurencirkels in het logo zijn zichtbaar. Zij staan symbool voor de dynamiek tussen leerkrachten, ouders, kinderen én hun omgeving, de wereld waarin we met elkaar leven. De verscheidenheid tussen al die mensen wordt zichtbaar in de vele kleuren, groottes en nuances van de cirkels die elkaar raken en deels overlappen.

Het nieuwe logo werd, in aanwezigheid van leerlingen, medewerkers en ouders onthuld door meester Anton Lith. Het was zijn laatste daad op school want de onthulling viel samen met zijn afscheid. Ruim 42 jaar was hij verbonden aan de Rank.