Nieuws

Nationale voorleesdagen

In de periode van 25 januari t/m 4 februari 2017 werden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Ook op de scholen van de PCPO Krimpenerwaard werd hieraan aandacht besteed. Lezen is belangrijk. Lezen is leuk.

Op CBS Eben-Haëzer in Lekkerkerk is voor de groepen 1 t/m 3 een speciaal voorleeslokaal ingericht, helemaal in de sfeer van het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis’. De groepen 4 t/m 8 organiseren voorleesactiviteiten in het eigen lokaal. Iedere dag is er een gast van buiten, die voorleest uit een boek dat hem of haar bijzonder aanspreekt. Het leidt iedere keer een bijzonder moment. De leerlingen hangen aan hun lippen.

Natuurlijk worden de leerlingen ook zelf aan het lezen gezet. In alle groepen lezen de kinderen elkaar voor. Op deze manier maken zij in korte tijd kennis met een grote verscheidenheid aan leesboeken. Van elkaar leren ze waarop je moet letten. Lees je mooi op toon? Laat je af en toe een stilte vallen? Hoe laat je het vrolijk, of juist spannend klinken? Met je stem kun je van alles doen.

Lezen is een belangrijk vak op school, waaraan veel aandacht wordt besteed. Wie goed kan lezen heeft daar gemak van bij alle schoolvakken. Wie goed kan lezen is in staat zelf op onderzoek uit te gaan en informatie te vinden. Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontdekken kinderen dat lezen ook gewoon heel leuk kan zijn en een heerlijke manier om je te ontspannen.