Nieuws

Fleurige tuintjes op de Wegwijzer

Het is een fleurige happening op het schoolplein van PCB De Wegwijzer te Krimpen aan de Lek! Onder toeziend oog van zijn leerlingen verrassen kwekers meester Frank Gorissen (groep 6-7) met kant en klare voorjaarstuintjes. De kwekers schenken deze tuintjes beplant met onder andere Viool, Spaanse margriet en Primula, omdat meester Frank de ‘Leukste meester van Nederland’ is.

Deze fleurige belofte is door deze kwekers gedaan op de Dag van de Leraar. Op die dag is meester Frank, door stichting ‘Een 10 voor de juf en meester’, uitgeroepen tot de ‘Leukste meester van Nederland’. Op vrijdag 24 maart nemen meester Frank en zijn leerlingen ook een kijkje op Royal Flora Holland. Aansluitend volgt een bezoek aan kwekerij Leo Bol in Monster, waar de kinderen zelf aan de slag mogen met het poten van hun eigen plantjes.

Initiatief

De verkiezing ‘Leukste juf of meester van Nederland’ is onderdeel van de campagne van stichting ‘Een 10 voor de juf en de meester’. Deze stichting roept ouders en kinderen op om meer waardering te tonen voor de inzet en het vele werk van leerkrachten. Juist met bloemen en planten. Hét ideale middel om juffen en meesters mee te verrassen en waardering voor hen te tonen. De Dag van de Leraar, jaarlijks gevierd op 5 oktober, is daarvoor en goed moment. Jaarlijks zoekt stichting ‘Een 10 voor de juf’ naar de ‘Leukste juf of meester van Nederland’.