Nieuws

Centrale studiedag medewerkers

‘Ga kathedralen bouwen’, zo luidde de titel van de centrale studiedag die de PCPO Krimpenerwaard organiseerde. Een kleine 200 collega’s verzamelden zich in het Koetshuis in Krimpen aan de Lek. De centrale lezing werd verzorgd door Daan Quakernaat. Hij bezocht veel kathedralen en vroeg zich telkens weer af: ‘Hoe is het mogelijk dat mensen zonder machines en hijskranen hiertoe in staat waren?’

Ook wij staan in het onderwijs voor grote uitdagingen. Het werken aan inclusiever onderwijs is daar een voorbeeld van. Het is een ambitie waar wij graag invulling aan geven, maar het brengt ook de nodige vragen met zich mee. Soms voel je je als zo’n kathedralenbouwer en verzucht je: ‘Dit is toch een onmogelijke opgave?’ Wie volhoudt, samenwerkt en creatief nadenkt is vaak in staat het onmogelijke te doen.

Vervolgens stonden twee workshop-rondes op het programma. Daarvoor verplaatsten wij ons naar de Wegwijzer. Er was daar keuze uit 8 workshops. Hierin kwamen thema’s aan bod die behoren bij een nadere concretisering van inclusiever onderwijs, zoals begaafdheid, klassenmanagement, gedrag en een belevingscircuit autisme. Het werd een leerzame dag, waarbij er tussen de onderdelen door genoeg ruimte was elkaar te ontmoeten.