Nieuws

Afscheid leerlingen groep 8

Bij het begin van de zomervakantie zwaaiden ruim 180 leerlingen af van de scholen van PCPO Krimpenerwaard. Zij verruilen groep 8 van de basisschool voor de brugklas van het voortgezet onderwijs.

Op 3, 4 en 5 juli organiseerde iedere school een afscheidsfeest. Vaak wordt er gezamenlijk gegeten (barbecue of chinees), soms is er een spel (vossenjacht of speurtocht), altijd is er een afscheidsavond. Schoolteam, leerlingen, ouders en belangstellenden ontmoeten elkaar in een ontspannen en gezellige sfeer. Tijdens de avond kijkt de school terug op 8 jaar basisonderwijs. Wat is daarin veel gebeurd en veel geleerd. Nu zijn de leerlingen klaar om een volgende stap in hun leven te zetten. Voor ieder van hen is er een persoonlijk woord en een geschenk: een bijbel, een dagboek, een getuigschrift enz. Vervolgens laten de leerlingen zich nog een keer van hun beste kant zien. Met een spectaculaire musical, een verrassende opvoering of een komisch toneelstuk markeren zij hun moment van afscheid en vertrek.

Nu zijn zij klaar om een nieuwe stap te zetten. Wij wensen hen een goede tijd op hun nieuwe school en voor de toekomst veel succes en zegen.